
Gombás bolognai spagetti
- 250 g leveszöldség (póréhagyma, zeller, sárgarépa)
- 1 fej hagyma
- 250 g csiperke
- 3 ek Castello extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek Carloni passzírozott paradicsom
- 100 ml vörösbor
- 300 ml zöldségleves
- 300 ml Pure Fruits paradicsomlé
- 1 szál kakukkfű vagy egy teáskanál szárított kakukkfű
- 500 g Carloni spagetti
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 30 g Cucina Nobile olasz keménysajt Grana Padano, reszelt
Elkészítés:
ElkészítésVágjuk apróra a megtisztított leveszöldségeket és a megtisztított gombát. A hagymát szintén vágjuk apróra. A zöldségeket és a hagymát pirítsuk meg forró olívaolajban, majd adjuk hozzá a gombát, és süssük tovább. Amikor a folyadék elpárolgott, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, és az egészet rövid ideig pirítsuk együtt. Ezután keverjük hozzá a passzírozott paradicsomot, öntsük hozzá a vörösbort, és rövid ideig főzve hagyjuk besűrűsödni a masszát. Adjuk hozzá a zöldséglevest, a paradicsomlevet és a kakukkfüvet, majd további 10 percig hagyjuk főni. Ezután ízesítsük sóval és borssal.
Időközben a csomagoláson található útmutató szerint főzzük meg a spagettit, csepegtessük le. Tegyünk szószt a tésztára, és a reszelt sajttal (Grana Padano) tálaljuk.