Grillezett lazac dinnye-póréhagyma chutney-val

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Almare Seafood lazacfilé
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
  • 1/2 sárgadinnye
  • 100 g póréhagyma
  • 1 piros paprika
  • 1/2 chili paprika
  • 150 ml Pure Fruits almalé
  • 4 evőkanál Castello olasz ecet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 banán
  • 1 evőkanál curry
  • friss koriander

Elkészítés:

Elkészítés

A chutney-hoz vájja ki a dinnyét és darabolja apróra a gyümölcshúst. Tisztítsa meg és darabolja kockákra a póréhagymát és a paprikát. Hámozza meg a banánt és darabolja apró kockákra. Fűszerezze a zöldségeket és a banánt curry-vel és enyhén pirítsa meg forró olajban. Öntse fel almalével. Az ízesítéshez használjon sót, cukrot és ecetet. Aprítsa fel a chilit és a koriandert, adja a chutney-hoz és főzze. Hagyja kihűlni a chutney-t. Fűszerezze a lazacfilét sóval, illetve borssal és kenje be olajjal. Ezután süsse 3-4 percig mindkét oldalát egy alumínium tálkában vagy egy serpenyőben. Tálalja a lazacot a chutney-val és friss salátával.