
Grillezett lazac dinnye-póréhagyma chutney-val
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 30 perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g Almare Seafood lazacfilé
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
- 1/2 sárgadinnye
- 100 g póréhagyma
- 1 piros paprika
- 1/2 chilipaprika
- 150 ml Pure Fruits almalé
- 4 evőkanál Castello olasz ecet
- 4 evőkanál cukor
- 1 banán
- 1 evőkanál curry
- friss koriander
Elkészítés:
ElkészítésA chutney-hoz vájja ki a dinnyét és darabolja apróra a gyümölcshúst. Tisztítsa meg és darabolja kockákra a póréhagymát és a paprikát. Hámozza meg a banánt és darabolja apró kockákra. Fűszerezze a zöldségeket és a banánt curry-vel és enyhén pirítsa meg forró olajban. Öntse fel almalével. Az ízesítéshez használjon sót, cukrot és ecetet. Aprítsa fel a chilit és a koriandert, adja a chutney-hoz és főzze. Hagyja kihűlni a chutney-t. Fűszerezze a lazacfilét sóval, illetve borssal és kenje be olajjal. Ezután süsse 3-4 percig mindkét oldalát egy alumínium tálkában vagy egy serpenyőben. Tálalja a lazacot a chutney-val és friss salátával.