Grillezett tintahal

Adagok: 2
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 40 dkg Gourmet tintahal
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom só
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom tarka bors
  • 3 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint chilipaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Tornai Olaszrizling
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

Elkészítés

A tintahalakat megmossuk, majd alaposan leitatjuk róluk a vizet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk őket.

Egy grillserpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a tintahalakat a forró olajon sütni kezdjük. 4-5 perc elteltével megfordítjuk őket, hogy mindkét oldaluk átsüljön.

Közben a chilit és a petrezselymet megmossuk, majd apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük.

Megszórjuk a tintahalakat az apróra vágott chilivel és a lereszelt fokhagymával, majd hozzáöntjük a fehérbort. 1-2 percig sütjük mindkét oldalát.

Ezután megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, a citrom reszelt héjával, és meglocsoljuk a citrom frissen facsart levével.

A tűzről levéve, forrón, salátával és citromszeletekkel tálaljuk.