Héjában sült burgonya sajttal

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 70 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 5 g metélőhagyma
  • 5 g petrezselyem
  • 300 g Milfina tejföl
  • 4 darab nagy burgonya
  • 2 ek. Milfina teavaj (olvasztott)
  • ízlés szerint Le Gusto fűszerkömény (egész)
  • 150 g póréhagyma
  • 1 ek. Osana napraforgóolaj
  • 150 g cheddar sajt (intenzív)
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

A metélőhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A tejfölt összekeverjük a felaprított metélőhagymával és a petrezselyemmel, majd sózzuk és borsozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A burgonyákat megmossuk, és 1 ek. olvasztott vajjal bekenjük. A köményt a sóval és a borssal durvára törjük, és bedörzsöljük vele a burgonyákat. Alufóliába csomagoljuk, rácsra helyezzük, majd az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Közben a póréhagymát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A maradék vajat és az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a póréhagymaszeleteket megpirítjuk, sóval ízesítjük. A burgonyákat hosszában felvágjuk, enyhén öszszenyomjuk, majd elosztjuk rajtuk a póréhagymát. Megszórjuk reszelt sajttal és felső sütéssel további 5 percig pirítjuk. A tejföllel tálaljuk.