
Indiai csirkecurry
- 2 csomag ASIA naan kenyér, natúr
- 1 üveg ASIA indiai szósz, Balti
- 100 ml ASIA kókusztej
- 100 g újhagyma
- 140 g sárgarépa
- 4 db csirkefelsőcomb
- 2 ek. Milfina teavaj
- 5 g koriander
- ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és LE GUSTO fekete bors
Elkészítés:
Elkészítés1. lépés
A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
2. lépés
A sárgarépát meghámozzuk és hosszában elfelezzük, majd 1 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagyma zöld részét levágjuk, a fehér részt vékony karikákra szeleteljük.
3. lépés
A vajat egy wokban felforrósítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon a wokban megpirítjuk. 2 percnyi pirítás után hozzáadjuk a sárgarépát, majd további 2 perc letelte után az újhagymát. Kb.7 percig pirítjuk, folyamatos keverés mellett. Ezután felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a Balti szószt. Kb. 15 percig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul.
4. lépés
A koriandert felaprítjuk és röviddel a tálalás előtt a curryhez keverjük. Ízlés szerint utánasózunk, -borsozunk. Az újhagyma zöld szárát csíkokra vágjuk, megszórjuk vele a curryt.
5. lépés
A naan kenyeret a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük , az ételt ezzel tálaljuk.
Tipp: Uncle Ben’s basmati rizzsel is kínálhatjuk az ételt.