Indiai csirkecurry

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Előkészítési idő: 30 Perc
Főzési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 csomag ASIA naan kenyér, natúr
  • 1 üveg ASIA indiai szósz, Balti
  • 100 ml ASIA kókusztej
  • 100 g újhagyma
  • 140 g sárgarépa
  • 4 db csirkefelsőcomb
  • 2 ek. MILFINA teavaj
  • 5 g koriander
  • ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és LE GUSTO fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés
A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.

2. lépés
A sárgarépát meghámozzuk és hosszában elfelezzük, majd 1 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagyma zöld részét levágjuk, a fehér részt vékony karikákra szeleteljük.

3. lépés
A vajat egy wokban felforrósítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon a wokban megpirítjuk. 2 percnyi pirítás után hozzáadjuk a sárgarépát, majd további 2 perc letelte után az újhagymát. Kb.7 percig pirítjuk, folyamatos keverés mellett. Ezután felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a Balti szószt. Kb. 15 percig főzzük, míg a hús teljesen megpuhul.

4. lépés
A koriandert felaprítjuk és röviddel a tálalás előtt a curryhez keverjük. Ízlés szerint utánasózunk, -borsozunk. Az újhagyma zöld szárát csíkokra vágjuk, megszórjuk vele a curryt.

5. lépés
A naan kenyeret a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük , az ételt ezzel tálaljuk.

Tipp: Uncle Ben’s basmati rizzsel is kínálhatjuk az ételt.