Ízletes tavaszi zöldséges csirkemell ragu burgonyafészekben

Adagok: 4
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Le Gusto burgonyapüré alappor
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 fej salottahagyma
  • 6 evőkanál Milfina teavaj
  • 4 db Goldland bio szabadtartású tojás tojássárgája
  • 100 ml fehérbor
  • 200 ml csirkehúsleves
  • 200 ml Milfina habtejszín
  • 2 evőkanál keményítő
  • 225 ml Milfina tartós tej, 1,5 %
  • 550 g Húsmester csirkemellfilé (szeletelt)
  • 1 evőkanál Osana napraforgóolaj
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g zöld spárga
  • 4 szál újhagyma
  • 100 g Gartengold zöldborsó (fagyasztott)
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • cukor

Elkészítés:

Elkészítés

Burgonyafészek:
A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra). 2 csomag burgonyapüré port 500 ml vízzel, 225 ml tejjel és 1 teáskanál sóval összekeverünk. Hozzáadunk 2 evőkanál vajat és a tojássárgáját. A burgonyamasszát nyomózsák segítségével (nagy csillagcsővel) fészek alakban egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk, megcsepegtetjük vele a burgonyafészkeket, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ragu:
A kakukkfüvet leöblítjük, lecsepegtetjük róla a vizet. A salottahagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és 1 evőkanál vajon üvegesre pároljuk. A fehérbort és a szárnyas alaplét hozzáöntjük, a kakukkfüvet szintén hozzáadjuk, és 15 percig forraljuk. A habtejszínt hozzáöntjük, a szószt további 10 percig forraljuk, majd a kakukkfű ágakat eltávolítjuk, ízlés szerint keményítővel besűrítjük, sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket leöblítjük, szárazra töröljük, és 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk.

A csirkemell kockákat 1 evőkanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk. A sárgarépákat meghámozzuk, a spárgát és az újhagymát megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket 1 evőkanál vajon roppanósra pároljuk, cukorral, sóval és borssal ízesítjük. A húst, a párolt zöldséget és a zöldborsót a szószhoz adjuk, és 5 percig főzzük. A ragut a burgonyafészkekben tálaljuk, zöldfűszerekkel és citromkarikákkal díszítjük.