
Japán Gyoza
- A tésztához:
- 270 g Aranykalász finomliszt
- 150 ml forró víz
- egy csipet Le Gusto só
- A töltelékhez:
- 500 g Húsmester darált sertéshús
- 2 ek. Osana napraforgóolaj
- 50 g zöldhagyma
- 50 g sárgarépa
- 1 db kicsi piros chili
- kb. 4 ek. Asia teriyakipác
- 40 g friss gyömbér
- 10 g koriander
- 2 ek. Happy Harvest szezámmag
- esetleg bambuszkosár
Elkészítés:
ElkészítésA lisztet a forró vízzel és a sóval tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk és frissentartó fóliába csomagoljuk.
Legalább fél óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
A zöldhagymát apró kockákra vágjuk, felaprítjuk a chilit, a koriandert és a megtisztított gyömbért, a sárgarépát meghámozzuk és felkockázzuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a darált húst kb. 3-5 perc alatt, állandó keverés mellett megpirítjuk. A koriandert, a sárgarépát, a chilit, a gyömbért és a szezámmagot hozzáadjuk és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük a teriyakipáccal. A masszát néhány percig hűlni hagyjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és egy kerek kiszúróval (kb. 9 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. A tésztakörök szélét némi vízzel megkenjük, a közepére rakunk a húsos masszából, összehajtjuk és a félkör széleit jól összenyomkodjuk.
Ismét egy kis olajat forrósítunk a serpenyőben. A tésztatáskák alját aranybarnára pirítjuk, majd egy bambuszkosárba rakjuk. A kosárban még kb. 4-5 percig gőzöljük.
Amennyiben nem rendelkezik bambuszkosárral, a serpenyőbe tegyen egy kevés vizet, fedje le és így párolja a Gyoza-t.