
Kacsamell céklákkal és meggyel
- 10 db 170 grammos pecsenye kacsamell
- A cékla püréhez:
- 600 g cékla
- 20 g Yuzu vagy más gyümölcsecet
- 100 g Cirmos cékla
- 1 kisebb fej Radicchio saláta
- meggylekvár pürésitve
- A balzsamos mártáshoz:
- 150 ml Sötét balzsamecet
- 80 g Grandessa méz
- 1 db Csillagánizs
- 1/2 narancs vékonyra szeletelve
- A pisztácia morzsa:
- 50 g pisztácia durvára vágva
- 2 g sókristály
- 1 g borókabogyó finomra vágva
- rozmaring finomra vágva
Elkészítés:
ElkészítésA cirmos céklát 140 °C-os sütőben mérettől függően 30-40 percig sütjük. Ezt követően meghámozzuk és méretre vágjuk. Tálalásig félrerakjuk. A céklapüréhez a céklát megfőzzük héjában, amikor megpuhult turmixoljuk és ízesítjük az ecettel.
A balzsamos mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk. Ekkor leszűrjük és lassan sziruposra forraljuk. A pisztácia morzsához a hozzávalókat összekeverjük.
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk és közepesen forró serpenyőben a bőrös felén sütjük, amíg a bőrből minden zsiradék kisül. Ekkor megfordítjuk és további 2 percig sütjük. Ezt követően 100 °C-os sütőbe tesszük 30 percre.
A tálaláshoz a céklapürét evőkanállal elhúzzuk a tányéron, a kacsamellet hosszában kettévágjukés a tányér közepére helyezzük. Megszórjuk pisztácia morzsával. A sóban sült céklát és a radicchio leveleket ízlésesen elhelyezzük a tányéron és meglocsoljuk a balzsamos mártással. Végül mártás adagolóból rányomjuk a meggypürét.