Kacsamell céklákkal és meggyel

Adagok: 10
Elkészítési idő: 120 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 10 db 170 grammos pecsenye kacsamell
  • A cékla püréhez:
  • 600 g cékla
  • 20 g Yuzu vagy más gyümölcsecet
  • 100 g Cirmos cékla
  • 1 kisebb fej Radicchio saláta
  • meggylekvár pürésitve
  • A balzsamos mártáshoz:
  • 150 ml Sötét balzsamecet
  • 80 g Grandessa méz
  • 1 db Csillagánizs
  • 1/2 narancs vékonyra szeletelve
  • A pisztácia morzsa:
  • 50 g pisztácia durvára vágva
  • 2 g sókristály
  • 1 g borókabogyó finomra vágva
  • rozmaring finomra vágva

Elkészítés:

Elkészítés

A cirmos céklát 140 °C-os sütőben mérettől függően 30-40 percig sütjük. Ezt követően meghámozzuk és méretre vágjuk. Tálalásig félrerakjuk. A céklapüréhez a céklát megfőzzük héjában, amikor megpuhult turmixoljuk és ízesítjük az ecettel.

A balzsamos mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük és felforraljuk. Ekkor leszűrjük és lassan sziruposra forraljuk. A pisztácia morzsához a hozzávalókat összekeverjük.

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk és közepesen forró serpenyőben a bőrös felén sütjük, amíg a bőrből minden zsiradék kisül. Ekkor megfordítjuk és további 2 percig sütjük. Ezt követően 100 °C-os sütőbe tesszük 30 percre.


A tálaláshoz a céklapürét evőkanállal elhúzzuk a tányéron, a kacsamellet hosszában kettévágjukés a tányér közepére helyezzük. Megszórjuk pisztácia morzsával. A sóban sült céklát és a radicchio leveleket ízlésesen elhelyezzük a tányéron és meglocsoljuk a balzsamos mártással. Végül mártás adagolóból rányomjuk a meggypürét.