Kacsamell nyárson almás vörös káposztával

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 50 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Az almás vöröskáposztához:
  • 200 g vörös káposzta
  • Osana napraforgóolaj (a pároláshoz)
  • 50 g Gartengold almapüré
  • 1/2 darab alma
  • A kacsamellhez:
  • 150 g kacsamellfilé
  • Osana napraforgóolaj (a sütéshez)
  • 100 g friss kelbimbó
  • 1 fej hagyma
  • néhány szál kakukkfű
  • 5 g Milfina teavaj
  • 1 ek. Grandessa áfonya extradzsem
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, tengeri só és fekete bors
  • 8 darab fanyárs vagy hurkapálca

Elkészítés:

Elkészítés

Almás vöröskáposzta:

A vörös káposztát legyaluljuk és kissé megpároljuk, majd hozzákeverjük az almapürét és felforraljuk. Közben az almát kis kockára vágjuk, majd a vörös káposztához adjuk és 2 - 5 percig lefedve puhítjuk.

Kacsamell:

Egy kis olajat melegítünk egy serpenyőben, amiben megpirítjuk a kacsamellfilé mindkét oldalát (kb. 3 - 3 percig). Ezután 4 - 5 percig pihentetjük, majd 2 - 3 cm-es kockákra vágjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben félpuhára főzzük és jeges vízbe szedjük. A hagymát szélesebb csíkokra vágjuk, majd felszúrjuk a nyársra sorban a kacsamellkockával és a kelbimbóval együtt. Óvatosan fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Vajat hevítünk serpenyőben és kb. 1 percig sütjük a nyársakat minden oldalról. Az áfonya extradzsemet beletesszük a serpenyőbe és ebben is megforgatjuk a nyársakat.