
Kacsamell nyárson almás vörös káposztával
- Az almás vöröskáposztához:
- 200 g vörös káposzta
- Osana napraforgóolaj (a pároláshoz)
- 50 g Gartengold almapüré
- 1/2 darab alma
- A kacsamellhez:
- 150 g kacsamellfilé
- Osana napraforgóolaj a sütéshez
- 100 g friss kelbimbó
- 1 fej hagyma
- néhány szál kakukkfű
- 5 g Milfina teavaj
- 1 ek. Grandessa áfonya extradzsem
- ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, tengeri só és fekete bors
- 8 darab fanyárs vagy hurkapálca
Elkészítés:
ElkészítésAlmás vöröskáposzta:
A vörös káposztát legyaluljuk és kissé megpároljuk, majd hozzákeverjük az almapürét és felforraljuk. Közben az almát kis kockára vágjuk, majd a vörös káposztához adjuk és 2 - 5 percig lefedve puhítjuk.
Kacsamell:
Egy kis olajat melegítünk egy serpenyőben, amiben megpirítjuk a kacsamellfilé mindkét oldalát (kb. 3 - 3 percig). Ezután 4 - 5 percig pihentetjük, majd 2 - 3 cm-es kockákra vágjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben félpuhára főzzük és jeges vízbe szedjük. A hagymát szélesebb csíkokra vágjuk, majd felszúrjuk a nyársra sorban a kacsamellkockával és a kelbimbóval együtt. Óvatosan fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Vajat hevítünk serpenyőben és kb. 1 percig sütjük a nyársakat minden oldalról. Az áfonya extradzsemet beletesszük a serpenyőbe és ebben is megforgatjuk a nyársakat.