Karfiol-kókusz curry

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 30 perc, főzési idő: kb. 60 perc, teljes időszükséglet: kb. 90 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 350 g burgonya
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 padlizsán
  • 1 hüvelykujj nagyságú gyömbér
  • 1 pepperoni
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 szál zöldhagyma
  • 100 g kesudió
  • 3 ek Osana napraforgóolaj
  • 1 pepperoni
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • 1 ek zöld citromlé
  • 1 tk Mühlengold étkezési keményítő
  • 100 ml Milfina joghurt teljes tejből, 3,5 % zsírtartalommal
  • 250 ml Asia kókusztej
  • 2 tk Le Gusto Curry
  • 4 ág koriander vagy sima levelű petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés

A burgonyákat héjastól sós vízben megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és 2 cm-es nagyságú kockákra daraboljuk. A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és apró rózsáira szedjük. Sós vízben kb. 5 perc alatt roppanósra pároljuk. Leszűrjük, és félretesszük. A padlizsánokat megmossuk, kockára vágjuk. Kevés sóval összekeverjük, egy fél órát állni hagyjuk, majd szűrőben lecsepegtetjük. A gyömbért, pepperonit és hagymát finomra aprítjuk. A zöldhagymát karikákra vágjuk.

A kesudiót egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Egy evőkanál forró olajban megdinszteljük a kesudió felét, gyömbért, pepperonit, curryt és a hagymát. Felöntjük a kókusztejjel. Az étkezési keményítőt kikeverjük a joghurttal, majd azt is az ételhez keverjük. A maradék olajban erős tűzön megpirítjuk a lecsepegtetett padlizsánkockákat. Ezt követően a karfiollal, burgonyával és a zöldhagymával a forró szószhoz adjuk, és alaposan átmelegítjük. Sóval, borssal és zöldcitrom levével ízesítjük. Elosztjuk négy tányérra vagy tálkára, és finomra vágott zöldfűszerekkel és a maradék kesudióval tálaljuk.