
Kecskesajt grillezett dinnyével és bodzás vinaigrette öntettel
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 30 perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 200 g kecskesajt
- 1 mézdinnye
- 1 sárgadinnye
- 1 görögdinnye
- 110 ml bodzaszörp
- 1 evőkanál Italian Rosso ecet
- 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- madársaláta
- 3 evőkanál bio dióféle-keverék
- Le Gusto só és bors
Elkészítés:
ElkészítésA kecskesajtot vegyük ki a léből, konyhai törlő segítségével töröljük szárazra, formázzuk a kívánt alakra és ízesítsük sóval, borssal. A dinnyéket vágjuk tetszés szerinti alakúra és forró rácson közvetlen tűz felett grillezzük. A vinaigrette öntethez egy lábasban főzzük fel a bodzaszörpöt az ecettel, hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá az olívaolajt. A madársalátát mossuk meg és konyhai törlő segítségével töröljük szárazra. A grillezett dinnyét és a sajtot tetszés szerint rendezzük egy tányérra, majd tálaljuk madársalátával és diófélékkel. Végül a fogást csepegtessük meg a bodzás vinaigrette öntettel.