Kínai fondü

Adagok: 4
Elkészítési idő: 1 Óra
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 30 g friss gyömbér
  • 4 evőkanál Asia Szójaszósz
  • 1.5 l tyúkhúsleves-alaplé (Le Gusto Tyúkhúsleves kockából)
  • 200 g Flat Iron Steak marhahús
  • 200 g Húsmester Csirkemellfilé
  • 400 g brokkoli
  • 50 g barna csiperke
  • 200 g kelkáposzta
  • 16 darab Almare Seafood Garnélarák, natúr
  • 2 darab kicsi piros chilipaprika
  • ½ csomag zöldhagyma
  • 10 g friss koriander

Elkészítés:

Elkészítés

A gyömbért meghámozzuk, vékony szeletekre szeljük és a szójaszósszal együtt a tyúkhúsleves-alaplébe rakjuk, majd 30 percig kis lángon főzzük.
A marhahúst és a csirkemellet nagyon vékony szeletekre szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra, csíkokra vágjuk.
 A koriandert és a zöldhagymát csíkokra, a chilipaprikákat kétfelé vágjuk. Az alaplevet leszűrjük, majd egy fondüedénybe töltjük, hozzáadjuk a chilit, a zöldhagymát és a koriandert. Lassú tűzön főzzük.
A többi hozzávalót a fondü mellé tálaljuk. Az előkészített húst, rákot és zöldségeket ízlés szerint fondüvillára tűzzük és az alaplében megfőzzük.
Végül az alaplevet egy tálba öntjük és levesként fogyasztjuk.