
Kolbászhússal töltött szűzpecsenye, marinált lilakáposztával
Adagok:
5
Elkészítési idő:
90
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A húshoz:
- 1.2 kg Húsmester szűzpecsenye
- 0.5 kg Húsmester sertés darált hús
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- Le Gusto fűszerpaprika
- néhány gerezd fokhagyma
- vöröshagyma
- A káposztához:
- 25 kg lilakáposzta
- 10 dkg sertészsír
- 4 dl Rosso Toscana vörösbor
- 20 dkg Grandessa áfonyalekvár
- 1 dl vörösbor ecet
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- Le Gusto fahéj
- 2 db alma
- 2 db narancs
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
ElkészítésKáposztát a megadott nyersanyagokkal összekeverjük, majd hagyjuk érni. Ezután hagymát párolunk zsíron és az érlelt káposztát megpároljuk rajta.
A darált húst fűszerezzük és a felszúrt szűzbe töltjük. Körbe sütjük, mellé tesszük az ízesítőket és fóliával lefedve, 20 percet 185 fokon, majd 1 órát 160 fokon sütőben sütjük. A befejezés előtt egy kevés mézzel bekenjük, hogy a hő hatására fényes karamelles bevonatot kapjunk.