Kolbászhússal töltött szűzpecsenye, marinált lilakáposztával

Adagok: 5
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 1.2 kg Húsmester szűzpecsenye
  • 0.5 kg Húsmester sertés darált hús
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • Le Gusto fűszerpaprika
  • néhány gerezd fokhagyma
  • vöröshagyma
  • A káposztához:
  • 25 kg lilakáposzta
  • 10 dkg sertészsír
  • 4 dl Rosso Toscana vörösbor
  • 20 dkg Grandessa áfonyalekvár
  • 1 dl vörösbor ecet
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • Le Gusto fahéj
  • 2 db alma
  • 2 db narancs
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Elkészítés

Káposztát a megadott nyersanyagokkal összekeverjük, majd hagyjuk érni. Ezután hagymát párolunk zsíron és az érlelt káposztát megpároljuk rajta.

A darált húst fűszerezzük és a felszúrt szűzbe töltjük. Körbe sütjük, mellé tesszük az ízesítőket és fóliával lefedve, 20 percet 185 fokon, majd 1 órát 160 fokon sütőben sütjük. A befejezés előtt egy kevés mézzel bekenjük, hogy a hő hatására fényes karamelles bevonatot kapjunk.