Konyakos sertésszelet almacsíkokkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 550 g sertés vesepecsenye
  • 1 db alma
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 4 cl Spitz Brandy 1857*** (36%-os alkoholtartalom)
  • 200 ml Milfina habtejszín
  • 12 csokor petrezselyem
  • 1 tk Le Gusto fűszerpaprika, édesnemes
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto Fűszermalom só

Elkészítés:

Elkészítés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk csíkokra.
A petrezselyem leveleit csipkedjük le a szárukról, majd vágjuk apróra.
A sertés vesepecsenyét osszuk négy részre, majd ízesítsük sóval és borssal.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a húst. Adjuk hozzá a vajat és az almadarabokat, majd közepes hőmérsékleten pároljuk további 3-4 percig. Öntsük fel a brandy-vel, adjuk hozzá a tejszínt és a fűszerpaprikát, majd hagyjuk főni (a felesleges vizet elpárologni). Adjuk hozzá a petrezselymet, majd ízesítsük sóval és borssal. Köretként leginkább az ún. „sufnudli“ (kézzel gyúrt, orsó alakú burgonyás nudli) és a párolt brokkoli illik hozzá.