Lasagne bolognese

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Backetteria Tésztalapok
  • 2 fej hagyma
  • 2 csomag leveszöldség
  • 100 g szalonna
  • 300 g vegyes darálthús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 6 evőkanál testes vörösbor
  • 125 ml húsleves alaplé
  • 750 ml tej
  • 150 g mozzarella
  • 75 g vaj
  • 50 g liszt
  • 100 g reszelt parmezán
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

A zöldségeket és a szalonnát kis kockákra vágjuk, majd olajon a darálthússal együtt megpirítjuk. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, a vörösbort, a húsleves alaplevet és 125 ml tejet. Sóval és borssal ízesítjük. Végül a ragut kb. 30 percig főni hagyjuk.

Mindeközben a vajból, lisztből és a maradék tejből besamelmártást készítünk, amit sóval és szerecsendióval ízesítünk. A mozzarellát felkockázzuk.

A tésztát egy felfújtnak való hőálló tál méretére vágjuk. A tálat kivajazzuk. Ezután rétegenként a tálba helyezzük a tésztát, a ragut, a mozzarellát, a parmezánforgácsot és a besamelmártást. A tetejére besamelmártás kerül. Végül megszórjuk a parmezánnal, a tetejére vajforgácsot teszünk. 200°C-on kb. 30 percig sütjük a lasagnet