
Lasagne bolognese
Adagok:
4
Elkészítési idő:
45
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g Backetteria Tésztalapok
- 2 fej hagyma
- 2 csomag leveszöldség
- 100 g szalonna
- 300 g vegyes darálthús
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 6 evőkanál testes vörösbor
- 125 ml húsleves alaplé
- 750 ml tej
- 150 g mozzarella
- 75 g vaj
- 50 g liszt
- 100 g reszelt parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
ElkészítésA zöldségeket és a szalonnát kis kockákra vágjuk, majd olajon a darálthússal együtt megpirítjuk. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, a vörösbort, a húsleves alaplevet és 125 ml tejet. Sóval és borssal ízesítjük. Végül a ragut kb. 30 percig főni hagyjuk.
Mindeközben a vajból, lisztből és a maradék tejből besamelmártást készítünk, amit sóval és szerecsendióval ízesítünk. A mozzarellát felkockázzuk.
A tésztát egy felfújtnak való hőálló tál méretére vágjuk. A tálat kivajazzuk. Ezután rétegenként a tálba helyezzük a tésztát, a ragut, a mozzarellát, a parmezánforgácsot és a besamelmártást. A tetejére besamelmártás kerül. Végül megszórjuk a parmezánnal, a tetejére vajforgácsot teszünk. 200°C-on kb. 30 percig sütjük a lasagnet