Lasagne gombával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 3 üveg Cucina Nobile passzírozott paradicsom
  • 750 ml besamelmártás
  • 100 g Cucina Nobile olasz reszelt sajt
  • 250 g Carloni mozzarella
  • 600 g Pasta Nobile lasagne tésztalapok
  • 300 g csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor Le Gusto petrezselyem
  • 2 ek. Castello olívaolaj
  • 1 ek. Milfina vaj
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint Le Gusto só és bors
  • ízlés szerint Le Gusto oregánó

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés:
Ízesítsük a passzírozott paradicsomot oregánóval, cukorral, sóval és borssal, majd pürésítsük botmixerrel.

2. lépés:
Vágjuk a mozzarellát apró kockákra és keverjük össze a reszelt sajttal.

3. lépés:
Mossuk meg, majd vágjuk apróra a gombát és a petrezselymet. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Egy kis serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, pirítsuk meg benne enyhén a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a petrezselymet.
Kb. 3-4 perc elteltével ízesítsük sóval és borssal.

4. lépés:
Vajazzuk ki a sütőformát. Öntsük bele felváltva a paradicsomszószt, a gombát és a besamelmártást, és fedjük le a lasagne tésztalapokkal. Addig ismételjük, amíg az összetevők el nem fogynak. Vékony réteg paradicsomszósz és sajt kerüljön a tetejére.

5. lépés:
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.