
Lasagne gombával
- 3 üveg Cucina Nobile passzírozott paradicsom
- 750 ml besamelmártás
- 100 g Cucina Nobile olasz reszelt sajt
- 250 g Carloni mozzarella
- 600 g Pasta Nobile lasagne tésztalapok
- 300 g csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor Le Gusto petrezselyem
- 2 ek. Castello olívaolaj
- 1 ek. Milfina vaj
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint Le Gusto só és bors
- ízlés szerint Le Gusto oregánó
Elkészítés:
Elkészítés 1. lépés:
Ízesítsük a passzírozott paradicsomot oregánóval, cukorral, sóval és borssal, majd pürésítsük botmixerrel.
2. lépés:
Vágjuk a mozzarellát apró kockákra és keverjük össze a reszelt sajttal.
3. lépés:
Mossuk meg, majd vágjuk apróra a gombát és a petrezselymet. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Egy kis serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, pirítsuk meg benne enyhén a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a petrezselymet.
Kb. 3-4 perc elteltével ízesítsük sóval és borssal.
4. lépés:
Vajazzuk ki a sütőformát. Öntsük bele felváltva a paradicsomszószt, a gombát és a besamelmártást, és fedjük le a lasagne tésztalapokkal. Addig ismételjük, amíg az összetevők el nem fogynak. Vékony réteg paradicsomszósz és sajt kerüljön a tetejére.
5. lépés:
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.