Lazacfilé ázsiai rizstésztával

Adagok: 2
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g SNACK FUN pörkölt kesudió, natúr
  • 2 x 125 g ALMARE SEAFOOD lazacfilé
  • 2 dl ASIA szójaszósz
  • 20 dkg GRANDESSA akácméz
  • 25 dkg rizstészta
  • 4 ek. OSANA napraforgóolaj
  • 1 darab újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • apróra vágott chili ízlés szerint
  • 1/2 tk. Le Gusto tengeri só
  • ízlés szerint LE GUSTO őrölt feketebors
  • 1/2 lime leve

Elkészítés:

Elkészítés

1. A vöröshagymát és az újhagymát karikákra vágjuk. A kesudiót előmelegített serpenyőben kb. 10 percig pirítjuk, majd durvára aprítjuk.

2. A vöröshagymát napraforgóolajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a mézet, folyamatos keverés mellett karamellizáljuk. Hozzákeverjük a szójaszószt, az apróra vágott chilit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. Ezután hűlni hagyjuk, majd ebben a szószban kb. 15 percig pácoljuk a lazacfiléket.

3. A lazacszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, locsolunk rá a pácból, és
200 °C-os sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

4. A rizstésztát 10-15 percre beáztatjuk meleg vízbe, majd 3-4 percet főzzük forró vízben (az elkészítési mód a rizstészta típusától függ, valamelyiket csak hideg vízbe kell beáztatni, mindig érdemes megnézni a csomagolást).

5. Az elkészült tésztát leszűrjük, majd összekeverjük az újhagymával, illetve a maradék szósszal. Jól átforgatjuk, lazaccal tálaljuk, és megszórjuk a felaprított kesudióval. Ízlés szerint pár csepp limelével gazdagíthatjuk.