Lazacos-spenótos quiche

Adagok: 4
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 600 g GARTENGOLD spenótlevél (fagyasztott)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 150 g ALMARE SEAFOOD norvég lazacfilé
  • 200 g ALMARE SEAFOOD füstölt lazac
  • 1 kis csokor kapor
  • 1 citrom
  • 50 g MILFINA teavaj
  • 250 g MILFINA tejföl
  • 3 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 1/4 tk LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csomag BACKETTERIA leveles tészta

Elkészítés:

Elkészítés

A spenótot kiolvasztjuk, a fokhagymagerezdeket és a hagymát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A füstölt lazacot csíkokra, a lazacfilét (kb. 1-1,5 cm vastag) kockákra vágjuk. A kaprot alaposan megmossuk, konyhai törlővel óvatosan leitatjuk róla a nedvességet, végül felaprítjuk.

A citromot forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük. A héját vékonyan lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A vajat forró serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát, valamint a fokhagymát (kb. 2-3 perc alatt) üvegesre pirítjuk. A spenótból kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, és rövid ideig szintén a serpenyőben sütjük. A tejfölt, reszelt citromhéjat, citromlét, kaprot és tojásokat alaposan összekeverjük, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A sütőt alsó/felső sütési módban 200 °C-ra (légkeverés esetén 180 °C-ra) előmelegítjük. Közben a vajas vagy leveles tésztával kibélelünk egy zsiradékkal kikent quiche formát úgy, hogy a tésztából a forma szélére is jusson. A tésztát villával egyenletesen megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. A spenótos-tojásos masszát elosztjuk a formában, és a tetejét elsimítjuk.

Ezután egyenletesen elosztjuk rajt a lazackockákat és a füstölt lazaccsíkokat, és kissé belenyomkodjuk. A quiche-t a sütő középső rácsára helyezzük, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: kiváló köret mellé a friss leveles saláta.