Lazacsteak vajon párolt parajjal

Adagok: 2
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 szelet Gourmet norvég lazacfilé
  • 4 dl Milfina natúr joghurt
  • 1 csokor friss snidling
  • 1 csomag Gartengold/ Pinguin leveles paraj
  • 2 dkg Milfina márkázott vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • Bellasan olívaolaj
  • Le Gusto só, bors

Elkészítés:

Elkészítés

Az öntet: A joghurtot összekeverjük az apróra vágott snidlinggel és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A köret: Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajjal együtt felolvasztjuk a vajat és a parajt ebben megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és további 5 perc alatt készre pároljuk.

A lazacsteak: A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, a citromlével meglocsoljuk, majd néhány percig állni hagyjuk. Egy teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk és a pácolt lazacot mindkét oldalán addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.
Az elkészült lazacot megöntözzük a snidlinges joghurttal és a párolt parajjal tálaljuk