
Ludaskása
- 4 db libaszárny
- 1 kg libazúza és szív
- 0.5 kg libamáj
- 2 db bőrös libanyak
- 0.5 kg rizottórizs
- 0.5 kg zeller
- 0.5 kg zellerszár
- 0.5 kg Gartengold bébirépa
- 20 g lestyán
- 80 g petrezselyemzöld
- 2 db Le Gusto babérlevél
- 2 szál újhagyma
- Le Gusto só, bors
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db Goldland tojás
-
3
db
Azon Melegében császárzsemle
- 150 g vargánya gomba
- 100 g libazsír
- 2 dl Egri Csillag fehérbor
- 2 dl Milfina főzőtejszín 22 %
Elkészítés:
ElkészítésA libazúzát a szívvel együtt és a megtisztított zöldségek héjával kuktában felrakjuk főzni. Később sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Félóra múlva beletesszük a szárnyakat is és készre főzzük. Ha megfőtt leszűrjük és a húsrészeket szortírozzuk.
Elkészítjük a töltött nyakat a tejszínbe áztatott zsemlével. A szeletelt máj leeső részeit, az összevágott szívet, zúzát , 1 főtt és 1 nyers tojást, kevés pirított fokhagymát és vöröshagymát, a lestyán egy részét, a petrezselyemzöld egy részét és a lepirított vargányát összekeverjük. Betöltjük a nyakba és megkötözzük, majd lassan pároljuk az abalében.
A rizst a fehérborral és háromszoros abalével rizottóként elkészítjük.
A májszeleteket megsütjük, a szárnyakat visszamelegítjük. A megfőtt zöldségekkel a rizottóra halmozzuk. Pár karika töltött libanyakat teszünk rá. Friss zöldekkel megszórjuk.