Ludaskása

Adagok: 4
Elkészítési idő: 150 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db libaszárny
  • 1 kg libazúza és szív
  • 0.5 kg libamáj
  • 2 db bőrös libanyak
  • 0.5 kg rizottórizs
  • 0.5 kg zeller
  • 0.5 kg zellerszár
  • 0.5 kg Gartengold bébirépa
  • 20 g lestyán
  • 80 g petrezselyemzöld
  • 2 db Le Gusto babérlevél
  • 2 szál újhagyma
  • Le Gusto só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db Goldland tojás
  • 3 db Azon Melegében császárzsemle
  • 150 g vargánya gomba
  • 100 g libazsír
  • 2 dl Egri Csillag fehérbor
  • 2 dl Milfina főzőtejszín 22 %

Elkészítés:

Elkészítés

A libazúzát a szívvel együtt és a megtisztított zöldségek héjával kuktában felrakjuk főzni. Később sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Félóra múlva beletesszük a szárnyakat is és készre főzzük.  Ha megfőtt leszűrjük és a húsrészeket szortírozzuk.

Elkészítjük a töltött nyakat a tejszínbe áztatott zsemlével. A szeletelt máj leeső részeit,  az összevágott szívet, zúzát , 1 főtt és 1 nyers tojást, kevés pirított fokhagymát és vöröshagymát, a lestyán egy részét, a petrezselyemzöld egy részét és a lepirított vargányát összekeverjük. Betöltjük a nyakba és megkötözzük, majd lassan pároljuk az abalében.

A rizst a fehérborral és háromszoros abalével rizottóként elkészítjük.

A májszeleteket megsütjük, a szárnyakat visszamelegítjük. A megfőtt zöldségekkel a rizottóra halmozzuk. Pár karika töltött libanyakat teszünk rá. Friss zöldekkel megszórjuk.