Marha- és sertésfiléből készült nyárs töltött csiperke gombával

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 50 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g sertés filé
  • 250 g marha filé
  • 1/2 - 1/2 piros, zöld és sárga paprika
  • 1 fej hagyma (vörös)
  • 4 db koktélparadicsom
  • 8 nagy csiperkegomba
  • kevés rozmaring (friss)
  • 4 evőkanál Milfina trappista sajt reszelve
  • házi készítésű füstölt só
  • Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

A sertés- és marhafilét vágjuk kockákra. A paprikát és a hagymát vágjuk kb. 3 x 3 cm-es darabokra, egy részét tegyük félre. A koktélparadicsomokat mossuk meg. Ezután a hozzávalókat váltakozva húzzuk nyársra. A nyársakat borssal fűszerezzük, és nem túl erős tűzön minden oldalukon grillezzük meg. Ízesítsük a füstölt sóval. A töltött csiperkéhez a gombákról óvatosan távolítsuk el a szárukat. A maradék paprikát és hagymát, valamint a gombák szárát vágjuk apró kockákra. A rozmaringot aprítsuk finomra, majd adjuk a paprika-, hagyma-, és a gombakockákhoz. Mindezt vegyítsük el a reszelt sajttal, majd töltsük bele a gombafejekbe. A gombákat egy alumínium tálcára helyezzük, és letakarva alacsony hőfokon (kb. 160 °C-on) grillezzük.

Tipp – faszenes- és gázgrill esetére: Gömbgrill esetén a parazsat csak a bal oldalra helyezzük, és a nyársakat közvetlenül a bal oldalon grillezzük. A jobb oldalon így megfelelően tudjuk sütni a gombákat. Ehhez az alumínium tálcákat mindig az óramutató járásával megegyező irányban forgassuk. Egy 3 zónás gázgrill esetén a jobb és bal oldalt teljes hőfokra melegítsük, a gombákat pedig középre helyezzük. A jobb és bal oldalakon pedig tudjuk közben a nyársakat sütni.