Marha vesepecsenye tésztabundában 

Adagok: 4
Előkészítési idő: 90
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kg marha vesepecsenye
  • 60 g Lomee mustár
  • 6 mogyoróhagyma
  • 750 g Gartengold leveles spenót (mélyhűtött)
  • 4 Goldland tojás
  • 750 g erdei gomba
  • 2 csomag Cucina pizza-tészta paradicsomszósszal
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto szerecsendió
  • 6 ek repceolaj
  • Aranykalász búzaliszt

Elkészítés:

Elkészítés

Távolítsuk el a vesepecsenyéről az ínakat, sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be mustárral. 3 evőkanál repceolajban mindkét oldalát 3 perc alatt hirtelen süssük át. Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, vágjuk apróra, majd 1 evőkanál repceolajban pároljuk meg.

Olvasszuk fel a spenótot, majd alaposan nyomkodjuk ki és pároljuk 5 percig. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, hagyjuk kihűlni, majd nyomkodjuk ki és keverjünk hozzá 2 tojást. Az erdei gombát 2 evőkanál repceolajban pirítsuk meg, sózzuk és borsozzuk, majd finoman keverjük össze.

A 2 pizzatésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki, az egyik tésztából szúrjunk ki 10 csillagot. Melegítsük elő a sütőt alsó-/felső fűtés mellett 160 °C-ra (légkeverés esetén 140°C-ra). A második tésztát 1 cm vastagon borítsuk be a spenóttal úgy, hogy a tészta szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, majd osszuk el rajta egyenletesen a gomba tölteléket és helyezzük rá a vesepecsenyét. 2 tojás sárgáját keverjünk össze és kenjük be vele a tészta peremét. A vesepecsenyét tekerjük fel a tésztával, majd a tekercset kenjük be a maradék tojássárgájával, és helyezzük rá a tésztacsillagokat.

A vesepecsenyét a középső szinten süssük 45 percig, majd éles késsel szeleteljük fel és tálaljuk.