
Marhacsíkok whisky-mártással és csiperkével
- 1 doboz gyorsfagyasztott natúr marhasteak 400 g
- egy kevés BELLASAN olívaolaj
- 1 ek Milfina teavaj
- egy kevés LE GUSTO fűszermalom só, bors és LE GUSTO őrölt paprika, csemege
- 1 darab hagyma
- 140 g csiperkegomba
- 2 ek OSANA napraforgóolaj
- 2 cl Arc Royal scotch whisky
- 1/8 liter zöldség alaplé
- 1 szál petrezselyem
- 4 cl Milfina tejszín
Elkészítés:
ElkészítésA marhasteakeket kiolvasztjuk, majd a szeleteket olívaolajjal bedörzsöljük.
Forró grillserpenyőben a húsok mindkét oldalát 2 percig elősütjük. Hozzáadjuk a vajat, csökkentjük a hőmérsékletet, és a megolvadt vajjal folyamatosan locsolgatjuk a steakeket. Majd a húsokat sóval és borssal fűszerezzük, kivesszük őket a serpenyőből és meleg helyen 5 percig pihentetjük.
Eközben megpucoljuk a hagymát és felkockázzuk, a gombákat 4 felé vágjuk. Olajat forrósítunk egy wok serpenyőben és a hagymát aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a gombát, majd az őrölt paprikát, és rövid ideig együtt sütjük az egészet. Felöntjük a whiskyvel és a zöldség alaplével, 2 - 3 percig alacsony tűzön hagyjuk főni. A petrezselymet apróra vágjuk, a tejszínnel együtt a szószhoz adjuk, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A húst csíkokra vágjuk és a szósszal tálaljuk.