Marhacsíkok whisky-mártással és csiperkével

Adagok: 2
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 doboz gyorsfagyasztott natúr marhasteak 400 g
  • egy kevés BELLASAN olívaolaj
  • 1 ek MILFINA teavaj
  • egy kevés LE GUSTO fűszermalom só, bors és LE GUSTO őrölt paprika, csemege
  • 1 darab hagyma
  • 140 g csiperkegomba
  • 2 ek OSANA napraforgóolaj
  • 2 cl ARC ROYAL scotch whisky
  • 1/8 liter zöldség alaplé
  • 1 szál petrezselyem
  • 4 cl Milfina tejszín

Elkészítés:

Elkészítés

A marhasteakeket kiolvasztjuk, majd a szeleteket olívaolajjal bedörzsöljük.
Forró grillserpenyőben a húsok mindkét oldalát 2 percig elősütjük. Hozzáadjuk a vajat, csökkentjük a hőmérsékletet, és a megolvadt vajjal folyamatosan locsolgatjuk a steakeket. Majd a húsokat sóval és borssal fűszerezzük, kivesszük őket a serpenyőből és meleg helyen 5 percig pihentetjük.  
Eközben megpucoljuk a hagymát és felkockázzuk, a gombákat 4 felé vágjuk. Olajat forrósítunk egy wok serpenyőben és a hagymát aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a gombát, majd az őrölt paprikát, és rövid ideig együtt sütjük az egészet. Felöntjük a whiskyvel és a zöldség alaplével, 2 - 3 percig alacsony tűzön hagyjuk főni. A petrezselymet apróra vágjuk, a tejszínnel együtt a szószhoz adjuk, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A húst csíkokra vágjuk és a szósszal tálaljuk.