Marokkói húsgombócok

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A húsgombóchoz:
  • 60 g vöröshagyma
  • 50 g kaliforniai paprika (sárga)
  • 5 g fokhagyma
  • 500 g Húsmester pulyka darált hús
  • 5 g koriander
  • 1 tk. Le Gusto őrölt római kömény
  • egy kevés Osana napraforgóolaj a sütéshez
  • egy kevés Le Gusto só (fűszermalom)
  • egy kevés Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • A zöldségmártáshoz:
  • 200 g padlizsán
  • 100 g újhagyma
  • 250 ml Schätze des Orients marokkói szósz, zöldséges
  • 100 ml Desira görög joghurt, natúr
  • egy kevés Osana napraforgóolaj a sütéshez
  • egy kevés koriander
  • egy kevés Le Gusto só és fekete bors (fűszermalom)
  • A currys-mandulás rizshez:
  • 180 g Alino hosszúszemű, előgőzölt rizs
  • 1/2 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 20 g Happy Harvest szeletelt mandula
  • 500 ml víz
  • 10 g Milfina teavaj
  • 1 ek. Osana napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • 2 tk. currypor
  • egy kevés Le Gusto só (fűszermalom)

Elkészítés:

Elkészítés

Húsgombóc:
A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk. A paprikát és a fokhagymát is apróra vágjuk. A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, sóval és borssal fűszerezzük, majd kis gombócokat formázunk belőle és egy serpenyőben, forró olajon a gombócok mindkét oldalát megsütjük, ezután kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk.

Zöldségmártás:
A padlizsánt felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Egy kevés olajat öntünk abba a serpenyőbe, amelyben a húst sütöttük, majd először az újhagymát pirítjuk meg benne, ezután jöhet a padlizsán, amellyel együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük a marokkói szósszal és a húsgombócokat kb. 4 percig a mártásban pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük. 1-2 kanál joghurtot teszünk a tetejére.

Currys-mandulás rizs:
A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpároljuk, ráöntjük a rizst, megszórjuk curryvel és rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és kb. 15-20 percig főzzük. Hozzákeverjük a petrezselymet és a vajdarabot. A végén egy kevés sóval ízesítjük.

A rizst, a húsgombócokat és a zöldségmártást együtt, ízlés szerint korianderrel megszórva tálaljuk.