Mediterrán csőben sült burgonya olívabogyóval, paradicsommal és paprikával

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 800 g burgonya
  • 4 db száras paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 ml Milfina tej, zsírtartalom: 3,5 %
  • 150 ml Milfina habtejszín
  • 100 g Hola! Spanyol Manzanilla olívabogyó, magozott
  • 5 db paprika
  • 200 g Carloni mozzarella
  • 5 szár kakukkfű
  • szerecsendió
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto Fűszermalom só

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt (légkeveréses 180° C, felső-/alsó-sütés 200° C). Mossuk meg és hámozzuk meg a burgonyát. Vágjuk a paradicsomot és a burgonyát ujjnyi vastag szeletekre. Hámozzuk meg a fokhagymát. Tegyük a tejet, a tejszínt és a fokhagymát egy edénybe és forraljuk fel. Ízesítsük erősen szerecsendióval, sóval és borssal. Amint a tejkeverék forr, vegyük ki belőle a fokhagymát. Közben rakjuk a burgonya- és paradicsomszeleteket egymást fedve egy tűzálló sütőtálba. Ezt követően öntsük rá a forró tejkeveréket és toljuk vissza kb. fél órára a sütőbe. Vágjuk karikára a paprikát és az olívabogyót. Vágjuk kockákra a mozzarellát és fél óra sütés után szórjuk rá a rakott burgonya- és paradicsomszeletekre. Süssük további 5 percig. Ezután adjuk hozzá az olívabogyót és a paprikát, majd süssük további 3 percig a sütőben. Csipegessük le a kakukkfüvet a szárakról. Vegyük ki a rakott ételt a sütőből és tálalás előtt szórjuk meg kakukkfűvel.

TIPP:
Ha csípősen szeretjük, akkor erősebb paprikát is adhatunk a rakott ételhez!