Medvehagymás tésztagratin

Adagok: 4
Előkészítési idő: 15
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g CARLONI penne tészta
  • 200 g GUSTO ITALIANO Prosciutto Cotto sonka
  • 50 g medvehagyma
  • 200 g MILFINA tejföl
  • 200 ml MILFINA tartós tej, 1,5%
  • 1 evőkanál LOMEE mustár
  • 3 db GOLDLAND tojás
  • LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • kevés MILFINA vaj a forma kikenéséhez
  • 100 g MILFINA reszelt sajt

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson lévő útmutató alapján bő, sós vízben kifőzzük. A sonkát és a medvehagymát vékony csíkokra aprítjuk.

A tejfölt elkeverjük a tejjel, mustárral, medvehagymával és a tojásokkal. Sóval és borssal ízesítjük. Egy felfújtformát vajjal kikenünk, a tésztát elosztjuk benne, és a sonkacsíkokat hozzákeverjük. A tojásos masszával egyenletesen leöntjük, és rászórjuk a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben alsó-felső sütés esetén 180  C-on (légkeverés esetén 160  C-on) körülbelül 25 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.