
Medvehagymás tésztagratin
Adagok:
4
Előkészítési idő:
15
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g CARLONI penne tészta
- 200 g GUSTO ITALIANO Prosciutto Cotto sonka
- 50 g medvehagyma
- 200 g MILFINA tejföl
- 200 ml MILFINA tartós tej, 1,5%
- 1 evőkanál LOMEE mustár
- 3 db GOLDLAND tojás
- LE GUSTO só
- LE GUSTO bors
- kevés MILFINA vaj a forma kikenéséhez
- 100 g MILFINA reszelt sajt
Elkészítés:
ElkészítésA tésztát a csomagoláson lévő útmutató alapján bő, sós vízben kifőzzük. A sonkát és a medvehagymát vékony csíkokra aprítjuk.
A tejfölt elkeverjük a tejjel, mustárral, medvehagymával és a tojásokkal. Sóval és borssal ízesítjük. Egy felfújtformát vajjal kikenünk, a tésztát elosztjuk benne, és a sonkacsíkokat hozzákeverjük. A tojásos masszával egyenletesen leöntjük, és rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben alsó-felső sütés esetén 180 C-on (légkeverés esetén 160 C-on) körülbelül 25 percig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul.