
Mexikói csirkés chimichanga
- 2 db Húsmester csirkemellfilé, darabonként kb. 160 g
- egy kevés friss koriander
- 4 ek. Osana napraforgóolaj a sütéshez
- 1 db lime
- 1/2 kisebb fej vöröshagyma
- 1/2 db piros paprika (kápia vagy kaliforniai)
- 2 db Iss reif! avokádó
- egy kevés Le Gusto só és fekete bors (fűszermalom)
- 100 g paradicsom salsa
- 4 db hola! tortilla wraps mexikói módra
- 150 g Gartenkrone vörösbab
- 1/2 csésze Alino hosszúszemű, előgőzölt rizs
- 150 g Carloni mozzarella
Elkészítés:
ElkészítésA vöröshagymát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Az avokádókat megfelezzük, eltávolítjuk a magjukat és villával összenyomkodjuk. Egy fél lime levét facsarunk az avokádóra, sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzákeverjük a hagymát és a paprikát.
A rizst megfőzzük, a babot leöblítjük.
A csirkemellfilét sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk, majd a hús mindkét oldalát mérsékelt tűzön kb. 5 percig sütjük úgy, hogy szaftos maradjon, de jól átsüljön. Ha elkészült, kivesszük a serpenyőből és kihűtjük.
A hideg csirkemellet felkockázzuk, összekeverjük a babbal, a rizzsel, korianderrel, a salsaszósszal és a maradék limelével. Szükség esetén utánasózunk, -borsozunk.
A tortillalapokat megkenjük az avokádókrémmel, elosztjuk rajtuk a csirkés masszát és szorosan feltekerjük. A maradék olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, a tekercsek mindkét oldalát 1-2 percig ebben pirítjuk, majd egy tűzálló tálba tesszük. A tetejükre sajtot halmozunk és 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.