Mini steakpizza

Adagok: 4
Elkészítési idő: 1 Óra, 1 Óra pihentetés, összesen: 2 Óra
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A pizzatésztához:
  • 1/2 élesztő
  • 250 ml langyos víz
  • 1 ek. Castello olívaolaj
  • 350 g Aranykalász finomliszt
  • egy kevés Le Gusto tengeri só
  • A paradicsomszószhoz:
  • 250 g paradicsom
  • 1 ek. Castello olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Carloni sűrített paradicsom
  • 1/8 l zöldségalaplé Le Gusto zöldségleveskockából
  • 1 tk. Happy Harvest kristálycukor
  • 1 darab Le Gusto babérlevél
  • 1 tk. Le Gusto oregánó
  • 2 szem Le Gusto egész fekete bors
  • egy kevés Le Gusto tengeri só
  • 200 g Alpenmark reszelt mozzarella
  • 200 g Beef Royal marhasteak
  • 2 darab Iss reif! avokádó
  • 100 g zöld spárga
  • 1 darab TV paprika
  • 2 ek. Castello olasz ecet (Aceto Balsamico)

Elkészítés:

Elkészítés

1.       lépés
Paradicsomszósz: A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és egy edényben az olívaolajon dinszteljük. A fokhagymagerezdet is meghámozzuk, felaprítjuk és a hagymához adjuk. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, összeforraljuk és felöntjük a zöldségalaplével. A paradicsomokat felkockázzuk és a fűszerekkel együtt az alapba keverjük. A paradicsomszószt kb. 10 percig főzzük, cukorral és sóval ízesítjük. A babérlevelet és a borsot eltávolítjuk, majd a szószt egy botmixerrel pürésítjük. 

2.       lépés
Pizzatészta: Az élesztőt a vízzel és az olívaolajjal felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima tésztává dolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta az edény falától elválik. Lefedjük egy konyharuhával és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, majd 8 kis gömböt formázunk belőle. A gömböket újabb 30 percig kelesztjük. 

3.       lépés
Az avokádókat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A spárgák végét levágjuk, hosszában kettévágjuk, majd kisebb darabokra szeleteljük. A paprika magját eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk.A steaket ízlés szerint megsütjük a grillen. 

4.       lépés
A pizzakövet a grillre helyezzük, 250-300 fokra melegítjük. A tésztagolyókból pizzákat formázunk, megkenjük paradicsomszósszal és megszórjuk mozzarellával. A pizzákat fedett grillen 2 percig sütjük. 

5.       lépés
A pizzákra rakjuk az avokádót, a paprikát, a spárgát. Addig sütjük a grillen, míg szép barna és ropogós lesz. 

6.       lépés
A megsült steaket vékony csíkokra vágjuk, elosztjuk a pizzákon és egy kevés balzsamecettel meglocsoljuk.