Mézes-narancsos garnéla

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 450 g Almare Seafood garnélaválogatás
  • 1 db narancs
  • 1 tk. fokhagyma (apróra vágva)
  • 4 tk. virágméz
  • ½ tk. gyömbér (apróra vágva)
  • 1−2 ek. Osana napraforgóolaj (a sütéshez)
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só

Elkészítés:

Elkészítés

A garnélarákokat félbevágjuk, a narancshéj felét lereszeljük, a narancs levét pedig kifacsarjuk. A páchoz összekeverjük a fokhagymát, a mézet, a narancshéjat és a gyömbért, ebben pácoljuk a garnélákat körülbelül 15 - 30 percig.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A garnélákat kivesszük a pácból és lecsepegtetjük, majd a serpenyőbe téve magas hőmérsékleten kb. 3 percig sütjük, amíg megpirulnak. Végül megsózzuk, majd narancslével és egy kis páclével meglocsoljuk. Ízlés szerint rizzsel tálalhatjuk.