Narancsos-chilis garnéla

Adagok: 4
Előkészítési idő: 20
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g garnéla (mélyhűtött)
  • 1 piros chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem narancs
  • 2 ek Happy Harvest szeletelt mandula
  • 3 ek Osana napraforgóolaj
  • 1 db helyben sütött Azon melegében rusztikus baguette

Elkészítés:

Elkészítés

A garnélákat tegyük a hűtőszekrénybe, várjuk meg míg kiolvadnak.
Míg a garnélarákok kiolvadnak a piros chilit magozzunk ki, majd vágjuk apróra. Ezután vágjuk finomra a fokhagyma gerezdeket is.
A narancsot hámozzuk meg, majd facsarjuk ki a gyümölcs levét. A narancs héját vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük félre. A mandulát tegyük zsírmentes serpenyőbe, és pirítsuk aranybarnára, majd tegyük félre.
Forrósítsunk fel olajat a serpenyőben, és a már kiolvadt garnélákat - kb. 3 percig - minden oldalról süssük át. Tegyük hozzá a fokhagymát és a chilit, majd süssük tovább kb. 2 percig.
Öntsük fel 8 evőkanál narancslével, majd sózzuk meg.
Díszítsük mandulával és a narancs felszeletelt héjával, majd tálaljuk a baguette-tel.