Narancsos-rozmaringos libacomb zelleres burgonyapürével és párolt vörös káposztával

Adagok: 2
Elkészítési idő: 120 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A libacombhoz:
  • 2 db Dunagut libacomb
  • Le Gusto fűszermalom, fekete bors és só
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 db narancs (1 db narancs reszelt héja és leve, 1 db narancs felkarikázva)
  • 3 ág rozmaring
  • 1 evőkanál Castello olívaolaj
  • A körethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg zeller
  • 1 dl Milfina főzőtejszín
  • 1 evőkanál Milfina teavaj
  • Le Gusto fűszermalom, só
  • 500 g Mirelite párolt vörös káposzta

Elkészítés:

Elkészítés

A libacomb elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A konyhakész libacombot sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott rozmaringot 1 evőkanál olívaolajjal összekeverjük és a bekenjük vele a combokat, majd tepsibe tesszük. A combokra reszeljük egy narancs héját, a narancs levét pedig aláöntjük. A másik narancsot felszeleteljük, beborítjuk vele a húsokat, majd alufóliával lefedve 1 órán keresztül a sütőben pároljuk. A párolási idő letelte után levesszük a fóliát és gyakori locsolgatás mellett kb. 40-50 perc alatt ropogósra sütjük a combokat.

A köret elkészítése:
A burgonyát és zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és krumplinyomóval vagy botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A káposztát a csomagoláson leírtak szerint felmelegítjük.
Az elkészült libacombot tányérra helyezzük, a pürével és a párolt káposztával tálaljuk. Az egészet díszíthetjük reszelt narancshéjjal.