Narancsos serpenyős csirkemell

Adagok: 4
Előkészítési idő: 40
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 szem narancs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 550 g Húsmester csirkemellfilé
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 1 tk Le Gusto curry
  • egy kevés víz
  • 1 ek Asia Specialities szójaszósz
  • 4 ek Milfina tejföl
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Hámozzunk meg 2 szem narancsot, és távolítsuk el azok fehér bőrét, majd egy kés segítségével filézzük a narancsot, óvatosan vegyük ki a gyümölcshúst. Préseljük ki a két megmaradt narancs levét.
Hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra a vöröshagymát. Mossuk, majd szárítsuk meg, és vágjuk csíkokra a csirkemellfilét.
Ezután serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, amiben enyhén süssük át a húst. Tegyük hozzá a hagymát és a curryt, pároljuk rövid ideig, majd öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük hozzá a narancslevet, a szójaszószt és a tejfölt, és főzzük még kb. 10 percig. Ízesítsük sóval és borssal.
Tálalás előtt a narancsfiléket melegítsük át a mártásban. Köretként rizst ajánlunk.

Tipp:
Hűvös helyen, és más gyümölcsöktől elkülönítve tárolva a narancs hosszabb ideig friss marad.