
Őzgerinc vadas módra
- 1 kg csontos őzgerinc
- 10 dkg mangalicazsír
- 5 dkg Le Gusto kakukkfű
- 10 dkg Kokárdás háromnegyed zsíros vaj 60%
- 1 fej fokhagyma
- Vadas mártás:
- 2 db sárgarépa
- 1 db paszternák
- 1 db zeller gumó
- 5 dkg gyömbér
- 1 fej hagyma
- 10 dkg Happy Harvest cukor
- 5 dkg Carloni sűrített paradicsom
- 3 dl vörösbor
- 3 dl Milfina tejföl
- 1 dl Milfina főzőtejszín 22%
- 10 dkg Kokárdás háromnegyed zsíros vaj 60%
- Bella csillagánizs
- Le Gusto egész bors
- 1 dl Spitz Brandy
- Szalvéta gombóc:
- 20 dkg Aranykalász finomliszt
- 3 db Goldland tojás
- 1 db briós
- 10 dkg Mühlengold étkezési keményítő
- petrezselyem zöld
- Le Gusto só
- Le Gusto fekete bors
Elkészítés:
ElkészítésŐzgerinc:
A húst leválasztjuk a csontról, levágjuk róla a hártyát, megformázzuk a faggyút, majd pamut zsinórral megkötözzük.
A csontokat 200 fokos sütőben megsütjük, majd hagymával es fokhagymával alaplevet főzünk belőle 1,5 órán keresztül.
A húst a faggyús oldalán elősütjük mangalicazsíron, átforgatjuk a másik oldalára is majd félretesszük pihenni. Befejezésképpen habzó vajban készre sütjük, sózzuk, borsozzuk.
Vadas mártás:
Kevés cukrot és paradicsompürét karamellizálunk ,a zöldségeket ezen lassan megpároljuk, majd felöntjük az alaplével, a felére csökkentjük, majd leturmixoljuk, átszűrjük. Mustárral és tejföllel habarjuk, sózzuk.
Szalvéta gombóc:
Lisztből, tojásból és vízből lágy tésztát készítünk, petrezselymet és szalonna pörcöt teszünk bele.
A brióst kockákra vágjuk, majd aranybarnára pirítjuk, ha kihűlt, a masszához adjuk. Kevés keményítőt elkeverünk egy lábas vízben, majd felforraljuk, sózzuk, ebben megfőzzük a gombócokat. Majd az egészet ízlés szerint tálaljuk.