Paprika quinoás töltelékkel

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 30 perc, főzési idő: kb. 30 perc, teljes időszükséglet: kb. 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g quinoa
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 300 ml víz
  • 4 db paprika
  • 200 g Lyttos Könnyű feta- vagy kecskesajt, fajta: feta
  • 6 ág menta
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • 500 ml Natur Aktiv Bio passzírozott paradicsom
  • 1 tk Le Gusto paprika, édesnemes
  • a díszítéshez néhány mentalevél

Elkészítés:

Elkészítés

A quinoát meleg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A hagymakockákat forró olajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a quinoát, és vízzel felöntjük. Lassú tűzön 20 percig pároljuk.

A paprikát megmossuk, hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk. A feta sajtot összemorzsoljuk, a mentaleveleket felaprítjuk. A fetát és a mentát összekeverjük a quionával. Sóval és borssal ízesítjük. A fél paprikákat megtöltjük a töltelékkel, és egy zsiradékkal megkent felfújtformába helyezzük. A paradicsompürét sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük, és a megtöltött paprikákra öntjük. Előmelegített sütőben felső-/ alsó sütéssel 200 °C fokon (légkeveréses sütés nem ajánlott) 30 percig sütjük. Kevés paradicsomszósszal és mentával tálaljuk.