
Paprikaesszencia tonhallal töltött zöldséggel és szalámis tortellinivel
- 100 g vöröshagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 ek. Gourmet cuvée olívaolaj a sütéshez
- 2 ek. Milfina teavaj a sütéshez
- 1 tk. Carloni sűrített paradicsom
- 250 g kápia paprika
- 500 ml alaplé Le Gusto zöldségleveskockából
- 2 darab tojásfehérje
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só
- ízlés szerint Le Gusto őrölt fekete bors
- 250 g Aranykalász teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 darab Goldland tojás
- 1 ek. Gourmet cuvée olívaolaj a tésztához
- 40 g csemege szalámi
- 5 g petrezselyem
- 2 ek. Aranykalász panírmorzsa
- 200 g Gourmet tonhallal töltött zöldségek, cseresznyepaprika
- 1/8 l Laposa Prizma száraz fehérbor
- 8 darab kapribogyó
Elkészítés:
Elkészítés1. lépés: A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, a magját eltávolítjuk és felkockázzuk. Egy edényben az olívaolajat és a vaj felét felhevítjük, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakockákat, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és az alaplével. Kb. 10 percig lassú tűzön főzzük. Botmixerrel pürésítjük, átszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. lépés: A tojásfehérjét nagyon lazán felverjük és a hideg lében alaposan elvegyítjük, majd lassú tűzön felforraljuk. Egy vászonnal bélelt szűrőn keresztül átszűrjük, hogy egy szép, tiszta,világospiros levet kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.
3. lépés: A lisztet az olívaolajjal, a tojásokkal és sóval tésztává gyúrjuk. Lehet, hogy némi vizet is hozzá kell adnunk, hogy megfelelő állagot kapjunk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk és min. 1 órát a hűtőben pihentetjük. A szalámit apróra vágjuk, egy kis edényben zsiradék nélkül megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk, a zsemlemorzsával együtt a szalámihoz adjuk, és tovább pirítjuk. A kapott masszát lehűtjük. A tésztát kinyújtjuk, kerek kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztakörök szélét vízzel megkenjük, a közepére teszünk a szalámis masszából. Tortellini formába hajtjuk és bő, sós vízben kifőzzük.
4. lépés: A maradék vajat felhevítjük, megmelegítjük benne a tonhallal töltött cseresznyepaprikákat és a kapribogyót.
5. lépés: A tortellinit a tonhallal töltött cseresznyepaprikával és a kapribogyóval mélytányérban tálaljuk, fogyasztás előtt felöntjük a paprikaesszenciával.