Paprikás, fenyőmagos quiche 

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 60 perc (sütési idő nélkül)
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 400 g Aranykalász finomliszt
  • 200 g Milfina teavaj
  • 7 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet Le Gusto Fűszermalom só
  • A töltelékhez:
  • 2 kápia paprika
  • 3 TV paprika
  • 0.5 csomag újhagyma
  • 200 g Szarvasi mozzarella sajt reszelve
  • 100 g Milfina tejföl
  • 3 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 50 g Happy Harvest fenyőmag
  • 1 maréknyi majoranna
  • a forma kikenéséhez Milfina teavaj

Elkészítés:

Elkészítés

A lisztet, hideg vizet, sót és cukrot keverjük össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a vajdarabokat. Az egészet gyúrjuk össze, csavarjuk frissentartó fóliába, majd kb. 30 percre helyezzük hűvös helyre. Közben vágjuk ketté a paprikákat, távolítsuk el a magházat, majd szeleteljük csíkokra. Tisztítsuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. Vajazzunk ki egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát. Nyújtsuk ki a lehűtött tésztát, és helyezzük a tortaformába. A tésztával kibélelt tortaformát kb. 10 percre ismét tegyük hidegre.

Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejfölt és a sajtot, sóval és borssal ízesítsük. Adjuk hozzá az újhagymát, majd az egész masszát rakjuk a tésztával kibélelt tortaformába. Ezután tegyük rá a paprikadarabokat. A sütő középső részén, 200 °C-on, alsó/felső sütés mellett (légkeverés esetén 180 °C-on) kb. 40 percig süssük. A sütési idő lejárta előtt kb. 5 perccel a fenyőmagot egyenletesen elosztva szórjuk rá a tortára, és a fennmaradó időben hagyjuk rásülni. Tálalás előtt vágjuk apróra a majoránnát, majd szórjuk a torta tetejére.

Tipp: A torta hidegen is valódi élvezetet nyújt!