Paprikás – szalonnás penne

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Natur Aktiv bio teljes kiörlésű penne
  • 1 kápia paprika
  • 2 TV paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 g szalonnakocka/szalonnacsík
  • 4 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
  • 1 doboz Carloni hámozott paradicsom
  • 2 szál friss kakukkfű
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál Castello olasz ecet
  • 1 maréknyi friss bazsalikom

Elkészítés:

Elkészítés

A paprikát vágjuk falatnyi darabokra. Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk csíkokra. A fokhagymát vágjuk apróra. A szalonnakockákat és a hagymát olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a paprikadarabokat, és egészet rövid ideig pirítsuk. A hámozott paradicsomokat vegyük ki a dobozból, és vágjuk apróra. A serpenyő tartalmát az aprított paradicsommal és a dobozból kiöntött paradicsomlével öntsük fel, és az egészet ízesítsük fokhagymával, kakukkfűvel, sóval, borssal, cukorral és ecettel. Ezután még rövid ideig főzzük lassú tűzön.

Közben a penne tésztát főzzük „al dente” (nem teljesen puhára). Tálaljuk a pennét a mártással együtt mélytányérban, végül szórjunk rá aprított bazsalikomot.