
Paprikás – szalonnás penne
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 30 perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g Natur Aktiv bio teljes kiörlésű penne
- 1 kápia paprika
- 2 TV paprika
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 125 g szalonnakocka/szalonnacsík
- 4 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
- 1 doboz Carloni hámozott paradicsom
- 2 szál friss kakukkfű
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- 1 csipet cukor
- 1 evőkanál Castello olasz ecet
- 1 maréknyi friss bazsalikom
Elkészítés:
ElkészítésA paprikát vágjuk falatnyi darabokra. Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk csíkokra. A fokhagymát vágjuk apróra. A szalonnakockákat és a hagymát olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a paprikadarabokat, és egészet rövid ideig pirítsuk. A hámozott paradicsomokat vegyük ki a dobozból, és vágjuk apróra. A serpenyő tartalmát az aprított paradicsommal és a dobozból kiöntött paradicsomlével öntsük fel, és az egészet ízesítsük fokhagymával, kakukkfűvel, sóval, borssal, cukorral és ecettel. Ezután még rövid ideig főzzük lassú tűzön.
Közben a penne tésztát főzzük „al dente” (nem teljesen puhára). Tálaljuk a pennét a mártással együtt mélytányérban, végül szórjunk rá aprított bazsalikomot.