Paradicsomos és zöldfűszeres kuszkusz ras el hanout csirkével és joghurtos márgatóssal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 1 Óra
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag Le Gusto Kuszkusz - paradicsom és zöldfűszeres
  • 1 egész csirke
  • 1 tk. ras el hanout fűszerkeverék majoranna, oregánó
  • 2 vöröshagyma
  • 3 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • kevés olívaolaj a sütéshez
  • 1 csokor petrezselyem
  • A joghurtos mártogatóshoz:
  • 1 pohár Milfina natúr joghurt
  • 1/2 citrom héja és leve
  • só, bors

Elkészítés:

Elkészítés

A kuszkuszt a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
A csirkét szeleteljük kis darabokra (kb. 16 darabra), fűszerezzük sóval és ras el hanout fűszerkeverékkel. Egy előmelegített serpenyőben 3-5 perc alatt enyhén pirítsuk meg a csirkedarabokat. Nem szabad túlságosan megsütni, nehogy a csirke keserűvé váljon. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy nagy hőálló edénybe, fűszerezzük friss, apróra vágott majorannával és oregánóval.
Hámozzuk meg a vöröshagymát és szeleteljük csíkokra, a meghámozott fokhagymát pedig vágjuk szeletekre. Egy másik serpenyőben melegítsünk olívaolajat. A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsuk meg és adjunk a csirkéhez. A piros paprikákat felezzük meg, távolítsuk el a magházakat. Vágjuk kb. 4 cm-es darabokra és ezt is adjuk a csirkéhez. A csirkét kb. 15-20 perc alatt süssük készre a sütőben.
A paradicsomot negyedeljük, távolítsuk el a magokat és vágjuk apró kockákra. A zöldpaprikának is távolítsuk el a magházat és ezt is vágjuk apró kockákra. Aprítsuk fel a petrezselymet.
A petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot keverjük a készre sült csirkedarabokhoz.
A mártogatóshoz a joghurtot keverjük el sóval és borssal. A citromot mossuk meg, a héját reszeljük a joghurthoz, majd a kifacsart és szűrőn átszűrt levét is adjuk hozzá. Jól keverjük össze.