Pestós tonhalsteak salátaágyon

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A tonhalsteakhez:
  • 4 darab Gourmet tonhalsteak (egyenként kb. 15 dkg)
  • 60 ml (kb. 4 evőkanál) Carloni pesto, Genovese (bazsalikomos)
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, só
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, bors
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé
  • A salátához:
  • ½ csomag rukkolasaláta
  • 1 szál újhagyma
  • 6-8 darab Almare Seafood szardellafilé
  • 4-5 darab Cucina Nobile szárított paradicsom
  • 6-8 darab Hola! spanyol Manzanilla olívabogyó
  • 1 evőkanál Castello olasz ecet, Aceto Balsamico IGP
  • egy kevés Castello extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, só
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, bors
  • ízlés szerint Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt

Elkészítés:

Elkészítés

A grillt közepes hőfokra melegítjük.

A tonhalsteakeket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. A tonhalszeleteket a grillre helyezzük, 4-5 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, úgy, hogy a hal ne törjön meg. Amíg a steak másik oldala sül (szintén nagyjából 4-5 percig), a tetején eloszlatjuk a pestót.

A salátát leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk. A rukkolát tálba tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, a szardellát, az olajbogyót és végül a szárított paradicsomot. Összeforgatjuk, meglocsoljuk balzsamecettel és kevés olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük. Tálaláskor a salátára helyezett tonhalat ízlés szerint sajtforgácsokkal díszítjük.