
Pierogi ruskie - lengyel töltött tészta
- 400 g Backetteria Tésztalapok
- 800 g burgonya, puhára főzve
- 400 g szemcsés sajt (cottage cheese)
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
ElkészítésA burgonyát sós vízben megfőzzük. A még meleg burgonyát összetörjük, majd összekeverjük a szemcsés friss sajttal, addig keverjük, míg egy egész masszát nem alkotnak. A hagymát felvágjuk és egy serpenyőben egy kis olajon barnulásig pirítjuk. Átkeverjük a masszát és sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk. Egy pohár segítségével köröket szúrunk ki belőle, a tölteléket szétosztjuk és a tésztakorongok közepére helyezzük. Nem teszünk túl sok tölteléket a tésztára, mert főzésnél kifolyhat és a pierogi tészta széteshet. A széleket egy villa segítségével alaposan összenyomkodjuk.
A pierogi tésztát sós vízben addig főzzük, míg fel nem jön a tészta a víz tetejére. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.
A pierogi tésztát tálra szedjük és az olajos pirított hagymával megöntözzük. Egy kis tejföllel gazdagíthatjuk.