
Poke bowl - Vadlazacfilés egytálétel
Adagok:
4
Elkészítési idő:
40
Perc
Előkészítési idő:
25
Perc
Főzési idő:
15
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 100 g Alino hosszúszemű előgőzölt rizs
- 1 doboz Almare Seafood vadlazacfilé
- 1/3 csésze zsázsa
- 2 tk wasabipaszta
- 3 ek Lomee majonéz
- 1 tk Le Gusto tengeri só
- 1 ek kristálycukor
- 3 ek Castello olasz ecet, Condimento Bianco
- 1 db Nekünk érett! avokádó
- 1 db lime
- 60 g újhagyma
- 40 g Happy Harvest magvak, szezámmag
Elkészítés:
ElkészítésA rizst só nélkül megfőzzük. Az avokádót felvágjuk és meglocsoljuk a lime kifacsart levével. Az újhagymát vékony csíkokra szeleteljük. A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.
A majonézt és a wasabipasztát összekeverjük. Az ecetet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, végül a rizshez öntjük. A még meleg rizst egy tálba tesszük, ráhelyezzük a lazacot, a majonézt, az avokádót, az újhagymát és a szezámmagot, majd megszórjuk a zsázsával.
TIPP: Friss tonhallal is igazán ízletes!