Poke bowl - Vadlazacfilés egytálétel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc Előkészítési idő: 25 Perc Főzési idő: 15 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g Alino hosszúszemű előgőzölt rizs
  • 1 doboz Almare Seafood vadlazacfilé
  • 1/3 csésze zsázsa
  • 2 tk wasabipaszta
  • 3 ek Lomee majonéz
  • 1 tk Le Gusto tengeri só
  • 1 ek kristálycukor
  • 3 ek Castello olasz ecet, condimento bianco
  • 1 db Nekünk érett! avokádó
  • 1 db lime
  • 60 g újhagyma
  • 40 g Happy Harvest magvak, szezámmag

Elkészítés:

Elkészítés

A rizst só nélkül megfőzzük. Az avokádót felvágjuk és meglocsoljuk a lime kifacsart levével. Az újhagymát vékony csíkokra szeleteljük. A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.
A majonézt és a wasabipasztát összekeverjük. Az ecetet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd hűlni hagyjuk egy kicsit, végül a rizshez öntjük. A még meleg rizst egy tálba tesszük, ráhelyezzük a lazacot, a majonézt, az avokádót, az újhagymát és a szezámmagot, majd megszórjuk a zsázsával.

TIPP: Friss tonhallal is igazán ízletes!