Pulyka piccata tagliatellével

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 g Húsmester pulykamellfilé
  • egy kevés bazsalikom
  • 3 ek. Bellasan olívaolaj
  • 100 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
  • 2 darab Natur Aktiv bio tojás
  • 100 g Natur Aktiv bio teljes kiőrlésű búzaliszt
  • egy kevés Le Gusto szárított oregánó
  • egy kevés Le Gusto tengeri só
  • 360 g Gourmet paradicsomszósz cseresznyeparadicsommal és sajttal
  • 300 g Gourmet tésztakülönlegesség, tagliatelle allo zafferano - sáfrányos metélttészta

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson szereplő leírás alapján elkészítjük.

A paradicsomszószt felforraljuk, a bazsalikomot apróra vágjuk és egy csepp olívaolajjal a szószhoz adjuk. 5 percig főni hagyjuk, majd áttörjük egy finom szitán.

A sajtot finomra reszeljük és egy evőkanál segítségével eloszlatjuk egy szilikon sütőlapon úgy, hogy 4 kerek sajtszigetet kapjunk, majd 180 fokon kb. 10 percig ropogósra sütjük.

A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a maradék reszelt sajtot. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Egy mélyebb tálba lisztet öntünk.

A pulykamellet felszeleteljük és óvatosan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A húst először a lisztbe forgatjuk, majd a sajtos-tojásos keverékbe mártjuk. Hagyjuk lecsöpögni.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, óvatosan kisütjük benne a pulykahúst, mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütve.

A kisült pulykafalatokat hagyjuk lecsöpögni egy konyhai törlőkendőn.

A tésztát a tányérra szedjük, ráfektetjük a pulyka piccatat. Végül leöntjük paradicsomszósszal és a sajtchipsszel tálaljuk.