
Pulyka piccata tagliatellével
- 300 g Húsmester pulykamellfilé
- egy kevés bazsalikom
- 3 ek. Bellasan olívaolaj
- 100 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
- 2 darab Natur Aktiv bio tojás
- 100 g Natur Aktiv bio teljes kiőrlésű búzaliszt
- egy kevés Le Gusto szárított oregánó
- egy kevés Le Gusto tengeri só
- 360 g Gourmet paradicsomszósz cseresznyeparadicsommal és sajttal
- 300 g Gourmet tésztakülönlegesség, tagliatelle allo zafferano - sáfrányos metélttészta
Elkészítés:
Elkészítés A tésztát a csomagoláson szereplő leírás alapján elkészítjük.
A paradicsomszószt felforraljuk, a bazsalikomot apróra vágjuk és egy csepp olívaolajjal a szószhoz adjuk. 5 percig főni hagyjuk, majd áttörjük egy finom szitán.
A sajtot finomra reszeljük és egy evőkanál segítségével eloszlatjuk egy szilikon sütőlapon úgy, hogy 4 kerek sajtszigetet kapjunk, majd 180 fokon kb. 10 percig ropogósra sütjük.
A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a maradék reszelt sajtot. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Egy mélyebb tálba lisztet öntünk.
A pulykamellet felszeleteljük és óvatosan kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A húst először a lisztbe forgatjuk, majd a sajtos-tojásos keverékbe mártjuk. Hagyjuk lecsöpögni.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, óvatosan kisütjük benne a pulykahúst, mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütve.
A kisült pulykafalatokat hagyjuk lecsöpögni egy konyhai törlőkendőn.
A tésztát a tányérra szedjük, ráfektetjük a pulyka piccatat. Végül leöntjük paradicsomszósszal és a sajtchipsszel tálaljuk.