
Rákkal töltött wantan
Adagok:
40
Elkészítési idő:
kb.
120
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- A rákos töltelékhez:
- 125 g Almare Seafood garnélarák, natúr
- 2 ek. Aranykalász panírmorzsa
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint friss koriander és reszelt, kezeletlen citromhéj
- A tésztához:
- 270 g Aranykalász finomliszt
- 150 ml forrásban lévő víz
- 1 tk. Le Gusto tengeri só
- Osana napraforgóolaj a sütéshez
- A mártáshoz:
- 100 ml Natur Aktiv bio natúr joghurt
- 1/2 tk. Le Gusto fűszermalom szárított chili
- ízlés szerint friss koriander és Le Gusto tengeri só
Elkészítés:
Elkészítés Rákos töltelék:
A koriandert felaprítjuk, a citrom héját lereszeljük. A rákokat apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Tészta:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát legalább 60 percig pihentetjük, majd egy hengert formázunk belőle, félbevágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kb. 6 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe helyezünk egy keveset a rákos töltelékből. A széleket vízzel megkenjük és kis batyukat formálva összenyomjuk. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a batyukat kb. 180 °C-on aranybarnára sütjük.
Mártás:
A koriandert apróra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, és a fűszerekkel ízesítjük a mártást.