
Ravioli gombával töltve
- 400 g Backetteria Tésztalapok
- 250 g csiperke
- 70 g vaj
- 100 g ricotta
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál darált dió
- 1 salotta hagyma
- 3 szál zsálya
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál parmezán a szóráshoz
- só
- bors
Elkészítés:
ElkészítésA fokhagymát és a salotta hagymát meghámozzuk, daraboljuk, majd 30 g vajon megpirítjuk. Megtisztítjuk, majd apróra vágjuk a gombát, hozzáadjuk a fokhagymához és a salotta hagymához, majd 5 percig együtt pirítjuk a zöldségeket. Sóval és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a petrezselymet és félrerakjuk.
Kinyújtjuk a tésztát, a közepénél kettévágjuk és az egyik felét egy ravioli formára fektetjük. A ricottát, a diót és a parmezánt a gombához keverjük, majd ezt a masszát a tésztán úgy kis halmokba szétosztjuk. A tészta másik felét a töltelék tetejére fektetjük, majd a töltelékek között szabadon maradt részeket összenyomkodjuk.
A raviolikat elválasztjuk egymástól, majd forró, sós vízbe dobjuk. Hagyjuk, hogy a víz ismét felforrjon, végül a raviolikat még kb. 7 percig a sós vízben hagyjuk.
A zsályát a maradék vajon megpirítjuk, majd tálaláskor hozzáadjuk raviolihoz. Végül megszórjuk a parmezánnal.