
Marha filé zöldfűszerekkel és szélesmetélttel
- 1 csomag marha filé (kb. 800–1 000 g)
- 2 evőkanál olvasztott Milfina teavaj
- 9 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 4 ág petrezselyem
- Le Gusto só
- Le Gusto fekete bors
- 500 g Császár szélesmetélt vagy esetleg más tésztaféle
- 1 db cukkini
- 16 db koktélparadicsom
Elkészítés:
ElkészítésA filét alaposan szárazra töröljük, megsózzuk, majd egy serpenyőben forró olvasztott vajon minden oldalát erős tűzön megkapatjuk. Egy tűzálló formába helyezzük, és 4 evőkanál olívaolajjal alsó-felső sütés esetén 160°C-ra (légkeverés esetén 150°C-ra) előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével finomra zúzzuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk. 5 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, sót és borsot adunk hozzá. A koktélparadicsomokat bevágjuk, és a sütésből visszamaradt zsiradékon enyhén megpároljuk.
A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján lobogó sós vízben kifőzzük. A cukkíniből zöldséghámozó segítségével vékony szeleteket vágunk. A cukkíni csíkokat 2 percre forró vízbe tesszük, majd a leszűrt tésztához keverjük.
A kész filét bekenjük a zöldfűszeres olajjal és 3 percig pihentetjük, azután felszeleteljük és a cukkínis tésztával tálaljuk. A párolt paradicsomot elosztjuk a tetejére.