Marha filé zöldfűszerekkel és szélesmetélttel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag marha filé (kb. 800–1 000 g)
  • 2 evőkanál Milfina olvasztott teavaj
  • 9 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 ág petrezselyem
  • Le Gusto só
  • Le Gusto fekete bors
  • 500 g Császár szélesmetélt vagy esetleg más tésztaféle
  • 1 db cukkini
  • 16 db koktélparadicsom

Elkészítés:

Elkészítés

A filét alaposan szárazra töröljük, megsózzuk, majd egy serpenyőben forró olvasztott vajon minden oldalát erős tűzön megkapatjuk. Egy tűzálló formába helyezzük, és 4 evőkanál olívaolajjal alsó-felső sütés esetén 160°C-ra (légkeverés esetén 150°C-ra) előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével finomra zúzzuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk. 5 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, sót és borsot adunk hozzá. A koktélparadicsomokat bevágjuk, és a sütésből visszamaradt zsiradékon enyhén megpároljuk.
A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján lobogó sós vízben kifőzzük. A cukkíniből zöldséghámozó segítségével vékony szeleteket vágunk. A cukkíni csíkokat 2 percre forró vízbe tesszük, majd a leszűrt tésztához keverjük.
A kész filét bekenjük a zöldfűszeres olajjal és 3 percig pihentetjük, azután felszeleteljük és a cukkínis tésztával tálaljuk. A párolt paradicsomot elosztjuk a tetejére.