
Ricottás és sajtos tortellini
- 500 g Backetteria Tésztalapok
- 500 g ricotta vagy sovány túró
- 100 g reszelt parmezán vagy pecorino
- 2 db tojás
- 50 g vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
ElkészítésA ricottát a reszelt sajttal és a tojásokkal összekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket ízlés szerint zöldfűszerekkel fűszerezzük.
Egy liszttel megszórt munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
A tésztakörök közepébe rakunk kb. 1-2 teáskanálnyit a töltelékből. A tésztakör egyik felének szélét megkenjük vízzel, a másik felének a szélét ráhajtjuk, majd összenyomkodjuk a tésztaszéleket.
Végül az így kapott félkörök két csücskét összenyomkodjuk.
Egy edényben vizet forralunk, megsózzuk és addig hagyjuk főni benne a tortelliniket, míg azok a felszínre úsznak. A forró vízből való kivétel után a tortelliniket azonnal leöblítjük hideg vízzel.
Egy serpenyőben olajat és vajat hevítünk, sózzuk, borsozzuk, majd a megfőtt tortelliniket beleforgatjuk. A tetejére reszelt pecorinot vagy parmezánt szórunk, végül jó alaposan összekeverjük.