Ricottás és sajtos tortellini

Adagok: 4
Elkészítési idő: 80 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Backetteria Tésztalapok
  • 500 g ricotta vagy sovány túró
  • 100 g reszelt parmezán vagy pecorino
  • 2 db tojás
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés

A ricottát a reszelt sajttal és a tojásokkal összekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket ízlés szerint zöldfűszerekkel fűszerezzük.

Egy liszttel megszórt munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
A tésztakörök közepébe rakunk kb. 1-2 teáskanálnyit a töltelékből. A tésztakör egyik felének szélét megkenjük vízzel, a másik felének a szélét ráhajtjuk, majd összenyomkodjuk a tésztaszéleket.
Végül az így kapott félkörök két csücskét összenyomkodjuk.

Egy edényben vizet forralunk, megsózzuk és addig hagyjuk főni benne a tortelliniket, míg azok a felszínre úsznak. A forró vízből való kivétel után a tortelliniket azonnal leöblítjük hideg vízzel.

Egy serpenyőben olajat és vajat hevítünk, sózzuk, borsozzuk, majd a megfőtt tortelliniket beleforgatjuk. A tetejére reszelt pecorinot vagy parmezánt szórunk, végül jó alaposan összekeverjük.