
Sáfrányos tagliatelle
Adagok:
4
Elkészítési idő:
30
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 150 g vöröshagyma
- 4 ek. CASTELLO Olívaolaj (extraszűz)
- 1/8 l BALATONBOGLÁR / MÁTRA Irsai Olivér
- ¼ l zöldségalaplé LE GUSTO Zöldségleves kockából
- 50 g GOURMET Kapribogyó
- 200 g GOURMET Tonhallal töltött zöldségek - tonhallal töltött olívabogyó
- 250 g GOURMET Tésztakülönlegesség - sáfrányos szélesmetélt
- 100 g CUCINA NOBILE Grana Padano (reszelve)
- 0.1 g sáfrány
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
ElkészítésA hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük és egy kevés olívaolajban enyhén megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a zöldségalaplevet. Rövid ideig főzzük. A kapribogyók szárát eltávolítjuk, félbe vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Sóval, borssal és sáfránnyal ízesítjük. A hagymás alapból 3-4 kanálnyit egy serpenyőbe öntünk, a tonhallal töltött olívabogyókat ebbe tesszük és fedő alatt, kis lángon kb. 3-4 percig melegítjük. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd a sajttal együtt a hagymás alapba öntjük. A tésztát tányérra helyezzük és a tonhallal töltött olívákkal tálaljuk.