Sáfrányos tagliatelle

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 150 g vöröshagyma
  • 4 ek. CASTELLO Olívaolaj (extraszűz)
  • 1/8 l BALATONBOGLÁR / MÁTRA Irsai Olivér
  • ¼ l zöldségalaplé LE GUSTO Zöldségleves kockából
  • 50 g GOURMET Kapribogyó
  • 200 g GOURMET Tonhallal töltött zöldségek - tonhallal töltött olívabogyó
  • 250 g GOURMET Tésztakülönlegesség - sáfrányos szélesmetélt
  • 100 g CUCINA NOBILE Grana Padano (reszelve)
  • 0.1 g sáfrány
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük és egy kevés olívaolajban enyhén megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd hozzáadjuk a zöldségalaplevet. Rövid ideig főzzük. A kapribogyók szárát eltávolítjuk, félbe vágjuk és a hagymás alaphoz adjuk. Sóval, borssal és sáfránnyal ízesítjük. A hagymás alapból 3-4 kanálnyit egy serpenyőbe öntünk, a tonhallal töltött olívabogyókat ebbe tesszük és fedő alatt, kis lángon kb. 3-4 percig melegítjük. A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, majd a sajttal együtt a hagymás alapba öntjük. A tésztát tányérra helyezzük és a tonhallal töltött olívákkal tálaljuk.