
Sárgarépás metélt bazsalikomos pestoval
Adagok:
4
Előkészítési idő:
kb. 25-30 perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g sárgarépa
- 360 g Császár boglyas szélesmetélt
- 3 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
- 1 üveg Carloni Pesto Genovese
- 50 g Cuina Nobile Grana Padano
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
Elkészítés:
ElkészítésHámozzuk meg a sárgarépát, majd vágjuk apró csíkokra.
Főzzük meg a tésztát, de ne teljesen puhára (al dente).
Eközben egy serpenyőben melegítsünk olajat, helyezzük rá a sárgarépa csíkokat, és kb. 3-4 percig pirítsuk. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a pestot.
A tésztát egy szűrőkanálban csepegtessük le egy kicsit, és - még nedvesen – tegyük szintén a serpenyőbe. Az egészet keverjük össze, majd helyezzük tányérokra. Tálalás előtt szórjunk Grana Padanot a tésztára.