
Sedanini zöldségtészta fehér petrezselyemszósszal,
sült paszternákkal, ementáli sajttal és fenyőmaggal
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 300 g ENJOY FREE! zöldségtészta (sedanini csicseriborsóból)
- 200 g petrezselyemgyökér
- 4 ek. Castello olívaolaj a sütéshez
- 1/2 ek. ENJOY FREE! gluténmentes liszt (rizsliszt)
- 1/8 l fehérbor (TOLNAI Irsai Olivér)
- 1/8 l zöldségalaplé
- 1/8 l MILFINA féltartós habtejszín
- 200 g paszternák
- 150 g MILFINA ementáli sajt
- ízlés szerint Le Gusto tengeri só és őrölt fekete bors
- friss petrezselyemzöld
- 40 g HAPPY HARVEST fenyőmag
Elkészítés:
ElkészítésA petrezselyemgyökeret és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az ementáli sajtot lereszeljük. Egy kis lábosban az olívaolaj felét felmelegítjük, amelyben a petrezselymet és a hagymát kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a rizslisztet majd a fehérbort és addig főzzük, míg a bor fele el nem párolog. Végül felöntjük a zöldségalaplével és felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és botmixer segítségével pürésítjük.
A paszternákot meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a maradék olívaolajat felforrósítjuk, a paszternákdarabokat aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a fenyőmagot és rövid ideig összepirítjuk őket, sóval, borssal fűszerezzük. A sedanini tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a petrezselyemszósszal összekeverjük.
A tésztát tányérokra szedjük, megszórjuk a reszelt sajttal és egy rövid időre betesszük a sütőbe, míg a sajt aranybarna színt nem kap. Végül hozzáadjuk a sült paszternák és fenyőmag keverékét, majd petrezselyemzölddel díszítjük.