Sedanini zöldségtészta fehér petrezselyemszósszal,
sült paszternákkal, ementáli sajttal és fenyőmaggal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 300 g ENJOY FREE! zöldségtészta (sedanini csicseriborsóból)
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 4 ek. CASTELLO olívaolaj a sütéshez
  • 1/2 ek. ENJOY FREE! gluténmentes liszt (rizsliszt)
  • 1/8 l fehérbor (TOLNAI Irsai Olivér)
  • 1/8 l zöldségalaplé
  • 1/8 l MILFINA féltartós habtejszín
  • 200 g paszternák
  • 150 g MILFINA ementáli sajt
  • ízlés szerint LE GUSTO tengeri só és őrölt fekete bors
  • friss petrezselyemzöld
  • 40 g HAPPY HARVEST fenyőmag

Elkészítés:

Elkészítés

A petrezselyemgyökeret és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az ementáli sajtot lereszeljük. Egy kis lábosban az olívaolaj felét felmelegítjük, amelyben a petrezselymet és a hagymát kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a rizslisztet majd a fehérbort és addig főzzük, míg a bor fele el nem párolog. Végül felöntjük a zöldségalaplével és felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és botmixer segítségével pürésítjük.
A paszternákot meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a maradék olívaolajat felforrósítjuk, a paszternákdarabokat aranybarnára sütjük benne. Hozzáadjuk a fenyőmagot és rövid ideig összepirítjuk őket, sóval, borssal fűszerezzük. A sedanini tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a petrezselyemszósszal összekeverjük.
A tésztát tányérokra szedjük, megszórjuk a reszelt sajttal és egy rövid időre betesszük a sütőbe, míg a sajt aranybarna színt nem kap. Végül hozzáadjuk a sült paszternák és fenyőmag keverékét, majd petrezselyemzölddel díszítjük.