Serpenyős csiperke Pangasius filével

Adagok: 2
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g csiperke
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárga paprika
  • 2 ek Castello extra szűz olívaolaj
  • 75 g szeletelt vagy kockázott bacon
  • 300 g Classic Pangasius filé (mélyhűtött)
  • 1 ek Aranykalász finomliszt
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • néhány bazsalikomlevél
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

A halat lassan olvasszuk ki (a legjobb, ha ez a hűtőszekrényben történik). Tisztítsuk meg a gombát, és méretüktől függően vágjuk ketté, vagy használjuk fel egészben azokat.
Vágjuk apróra a hagymát. Mossuk és tisztítsuk meg a paprikát, majd vágjuk apró kockákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és süssük meg benne a szalonnát. Tegyük hozzá a hagyma- és paprika-kockákat, valamint a gombát, és pirítsuk 5 percig. Ízesítsük sóval és borssal. Mossuk meg a halfilét, és a nedvességet gondosan itassuk fel róla.
Vágjuk 3 cm-es kockákra, sózzuk meg, és hintsük meg egy kevés liszttel. Forrósítsuk fel az olajat, és a halat minden oldalról süssük meg, ezután még pirítsuk további két percig. A gombás keveréket helyezzük előmelegített tányérokra, tegyük rá a halat, majd díszítsük bazsalikomlevelekkel. Leginkább vegyes saláta illik hozzá.

Tipp:
A csiperkét két-három napnál tovább nem ajánlott hűtőszekrényben tárolni. Ahhoz, hogy szellőzhessen, a védőfóliát el kell távolítani.